YEREL YÖNETİMLERDE SAADET’İN YOLU GÜÇLÜ VE KATILIMCI BELEDİYECİLİK

YEREL YÖNETİMLERDE SAADET’İN YOLU GÜÇLÜ VE KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Saadet Partisi Gemlik İlçe Sözcüsü Nazım Yiğit yaklaşan yerel seçimler öncesinde partisinin önerilerini ve çözüm yollarını aktarmaya devam etti. Yiğit yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

“ Yerel yönetimleri vatandaşlarımızın katılımı ile güçlendireceğiz.

Milli Görüş sosyal belediyecilik ve yerel hizmetler anlayışı Türkiye’de belediye yönetimleri için model olmuştur.

Son dönem belediyeciliğinde ise betonlaşma ile halka hizmet anlayışı, ayni ve nakdi yardımlar “Çalıyor ama çalışıyor.” belediyeciliğini ortaya çıkarmıştır.

Saadet iktidarında;

Merkezi bütçeden belediyelere yapılan kaynak aktarımları hizmet alanlarıyla uygun şekilde artırılacaktır.

Yerel yönetimlerde katılımcı demokrasi uygulamaları yaygınlaştırılacaktır. Bunun için Kent Konseylerinin ve meclislerinin yapısı toplumumuzun yapısına ve kültürüne uygun olacak biçimde gözden geçirilecek, verimli çalışmaları için gerekli tedbirler alınacaktır. Sektör temsilcilerine ek olarak doğrudan vatandaşların katılımını sağlayacak “Vatandaş Meclisleri” ve “Mahalle Meclisleri” ihdas edilerek halkın yönetime katılması teşvik edilecektir.

Muhtar derneklerinin bir araya getirilmesi maksadıyla “Muhtarlar Federasyonu” kurulacaktır.

Muhtarların da belediye meclislerinde temsil edilmesi sağlanacaktır.

Kırsal bölgelerden şehirlere göçün engellenmesi amacıyla, yerel kaynaklar üretime yönlendirilerek, il, ilçe ve köylerde istihdamın geliştirilmesi ve refahın artırılması sağlanacaktır.

Tarım arazileri, doğal ve kültürel kimlikler ve yeşil alanlar titizlikle korunacaktır.

Anayasa ile garanti altına alınan “sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkı” ilkesine dayalı olarak çevreci, doğal dengeyi koruyan, iklim dostu belediyeler oluşturulacaktır.

Kırsal kalkınma desteklenerek herkesin kendi işinin sahibi olması sağlanacaktır. Kırsal kalkınmanın temini için “Yeni Nesil Kooperatifler”in kurulmasına öncülük edilecek ve böylece gelirin tabana yayılması sağlanacaktır.

Yerel ekonomik kaynaklar değerlendirilerek bölgesel gelişme sağlanacak ve “Yerel Ekonomik Gelişme Programı” uygulanacaktır.

Belediyeler israftan ve maliyetli popülist yaklaşımlardan kaçınan, yolsuzluğa, iltimasa ve rüşvete taviz vermeyen, üretimi, istihdamı ve verimliliği esas alan ehil kadrolarla yönetilir hale getirilecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM