Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi, Cumhuriyetin 100. yılında sağlık alanında yürütülen çalışmaların daha iyi anlaşılabilmesi için özel bir projeye imza attı. Bir asırlık gelişmelerin kare kare anlatıldığı fotoğraf, resim ve belgelerin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.
Düzenlenen açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Nilüfer Belediyesi ve Ceyhun İrgil’in destekleri, Aydın Ceyhan’ın tasarımlarıyla hazırlanan ve BUÜ Hastanesi girişindeki fuaye alanında açılan sergiye, ziyaretçiler de büyük ilgi gösterdi.
“TIP TARİHİ, TÜRKİYE’NİN MODERNLEŞME TARİHİNE DENK DÜŞÜYOR”
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, böylesine anlamlı bir dönemde Tıp Fakültesi’nin açmış olduğu serginin üniversite mensubun herkesi duygulandırdığını söyledi. emeği bulunan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bursa Uludağ Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak adına çok sayıda projeye ve faaliyete imza attık. Geçtiğimiz hafta başlayan, hafta sonu devam eden ve bugün de böylesine güzel bir etkinlikle sona eren çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bir kısmını da belediye ve diğer ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bugün de yine son derece özel bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin tıp tarihini izlemek, Türkiye’nin modernleşme tarihini izlemeye denk düşüyor. Malumunuz olduğu üzere modernleşme tarihimiz iki ana ayak üzerinde başlıyor. Biri askeri, diğeri de tıbbi modernleşmedir. Bu anlamda da tıp tarihi son derece önemli bir yer tutmaktadır. Eserleri heyecanla inceleyeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
DEKAN COŞKUN: TIP TARİHİ MÜZESİ KURMAYI HAYAL EDİYORUZ
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun ise Cumhuriyetin 100. Yılında böylesine özel bir serginin açılışını yapmış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydukların söyledi. Tıp Fakültesi’ne yakışır bir projenin olması için Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyelerinin canla başla çalıştıklarını kaydeden Dekan Prof. Dr. Funda Coşkun; “Böyle bir proje ilk düşünüldüğünde çok heyecanlanmıştık. Olur mu olmaz mı diye bir endişemiz olmuştu. Ancak gelinen noktaya baktığımızda çok gurur verici bir çalışma olduğuna hep birlikte şahit oluyoruz. Bizim Tıp Tarihi Müzesi kurmak gibi bir hayalimiz de var. Bununla ilgili yer arayışındayız. O zaman Fakültemizin ve Hastanemizin tarihini çok daha detaylı ve planlı bir şekilde sergileyebileceğiz. İnşallah o günleri de göreceğiz. Bu projede emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Murat Civaner de genç cumhuriyetin başarılarını gerçeğe dayanan belgelerle göstermeyi amaçladıklarının altını çizdi.
Açılış konuşmalarının ardından BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve beraberindekiler, sergiyi gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.