Yedi memur konfederasyonunun bir araya geldiği Kamu Konfederasyonları Platformu, memur ve emeklilere verilen zamma karşı üretimden gelen haklarını kullanarak iş bıraktı.
81 ilde eş zamanlı olarak yapılan eyleme Anadolu Konfederasyonu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu ve Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu üyeleri katıldı.
Bursa’da da Şehreküstü Meydanında toplanan yüzlerce Kamu Konfederasyonları Platformu üyesi memur, TÜİK ve Toplu Sözleşme masasına oturan sendikalara tepki göstererek, “Bize hakkımızı vermiyorlarsa bunun hesabını sandıkta sorarız. Yoksulluk sınırının üzerinde yeniden bir maaş düzenlemesidir talebimiz” dediler. Birleşik Kamu İş Konfederasyonları Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, “Bugün Türkiye’nin 8500 lira ücretle yaşamaya mahkum edilen 10 milyon asgari ücretlinin, ortalama 7 bin lira ücretle cezalandırılan 13 milyon emekli için, 11 bin lira ile yaşamaya çalışan 4,5 milyon kamu emekçisi için, yoksulluğa ve açlığa mahkum edilen 30 milyona yakın emekçinin insanca yaşam mücadelesi için Türkiye’nin 81 ilinde iş bırakarak alanlara çıktık. Türkiye’nin milyonlarca emekçisini TÜİK’in yalanlarıyla, sipariş oranlarıyla açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiler” dedi.
Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy’da, gelir vergisinin kamu çalışanları için yüzde 15’te sabitlenmesini isteyerek, 3600 ek göstergenin de herkesi kapsaması gerektiğini vurguladı. Kamu Konfederasyonları Platformu temsilcileri de, milyonlarca yurttaşın elinden alınan hayat standartlarının ve hak kayıplarının bir an önce giderilmesini isteyerek, 12 Ocak iş bırakma eyleminin başlangıc olduğunu ifade ettiler.
Islıklı ve alkışlı protestoların yanı sıra, “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Sermayeye Değil Emekçiye Bütçe” “Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız” sloganlarının atıldığı iş bırakma ve basın açıklaması eylemi, halay çekilerek son buldu.