Fulya Akfidan Sevim, konuşmasında peyzaj mimarlığının küresel iklim değişikliğiyle mücadeledeki kritik rolünü şu sözlerle vurguladı :
“Küresel iklim değişikliği, dünyanın en büyük tehditlerinden biri. Peyzaj mimarlığı bu konuda çözüm üreten ve uygulayan en önemli disiplinlerin başında geliyor. Doğa insan sağlığı için en büyük sığınaktır. Doğru bitki planlaması ve yeşil alanların arttırılması, şehirlerdeki yaşam kalitesini yükseltir ve stres seviyesini düşürür. Kent planlamasında yeşil alanların yeri daha güçlü mevzuatlarla korunmalıdır.”
PEYZAJ MİMARLIĞI KARBON AYAK İZİNİ AZALTAN ÇÖZÜMLER SUNAR
Fulya Akfidan Sevim ayrıca, karbon vergisinin çevresel ve ekonomik dengeyi sağlamak için önemli bir araç olduğunu belirterek, peyzaj mimarlığının bu sürece olan katkısına şu sözlerle dikkat çekti :
“Karbon vergisi, iklim değişikliği ile mücadelede karbon salımını azaltmaya yönelik etkili bir mekanizma. Ancak bu sistem, yalnızca emisyonu sınırlamakla kalmamalı, aynı zamanda doğanın yenilenmesine katkı sağlayan projeleri desteklemelidir. Peyzaj mimarlığı, karbon ayak izini azaltan çözümler sunar. Yeşil altyapılar karbon yutak alanları oluştururken, sürdürülebilir bitki seçimi ve doğru planlamalarla şehirlerin ekolojik ayak izini küçültür. Biz, projelerimizde karbon dengeleme ve sürdürülebilir tasarım ilkelerini her zaman önceliklendiriyoruz. Bu anlayışla Akfidan Peyzaj, hem bireysel hem de kurumsal ölçekte karbon salımını azaltmaya yönelik adımları teşvik eden peyzaj çözümleri sunarak sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam ediyor.”
Etkinlik kapsamında, firmada 5 yıl ve üzeri görev yapan Batuhan Güler, Ali İhsan Akfidan, Şahizer Gençoğlu ve Enes Akfidan’a teşekkür plaketleri takdim edildi. Tören, 10. yıl pastasının kesilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.