Bursa Kükürtlü Ortaokulu önünde “Kamusal ve Parasız Eğitim İstiyoruz” standı açan Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) Bursa Şubesi yöneticileri, çalışma bitiminde okula alınmadı. Okul yöneticilerinin anayasal bir hak olan sendika faaliyetlerini engellediğini öne süren TÖB SEN MYK üyesi Serkan Bebek, okul hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.
Yaşanan gerilime polislerin müdahale ettiği sendika çalışması konusunda bilgi veren Serkan Bebek, “Kamusal ve parasız eğitim istiyoruz masamızı bugün kükürtlü ortaokulu önüne koyduk. Çalışmamız bittikten sonra okul idaresiyle görüşmek istedik. Keyfi şekilde kapılar kapatıldı bizi içeri almıyorlar. Anayasal bir hak olan sendikal faaliyetimiz okul idaresi tarafından keyfi şekilde engellenmeye çalışılıyor. Okul adresine düşen öğrenci kayıtlarının okulun kapısına asılıp asılmadığını kontrol edeceğiz ama keyfi şekilde kamu okulunun kapısı şuan velilere açılıyor biz öğretmenleri içeri almıyorlar” dedi.
Okulun bağış konusunda sabıkalı olduğunu savunan Serkan Bebek, “Bu okulla alakalı sendikamıza 150 bin TL zorunlu bağış istendiği, gerçeğe aykırı adres beyanlarından ötürü sınıf mevcutlarının 40 ‘a yaklaştığını dair veli yazılı dilekçe verdi ve ihbar hattımızı ihbarlar yapıldı. Bugün bu okulun idarecileri ve okul aile birliği hakkında Bursa il milli eğitime soruşturma talebinde bulunmuştuk. Şu anda bilgi istiyoruz ama okulun kapıları yüzümüze kapatıldı. Velilere açık olan okul kapısı biz öğretmenlere kapatıldı” diye konuştu.