Uludağ Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak boyahane ruhsatı vermedikleri için baskı altına alındıklarını vurgulayan Uludağ OSB eski Başkanı Yunus Aydın, görevden üç ay süreyle uzaklaştırılma konusunu On’da Son Nokta Programında anlattı. Gazeteci Cemal Kırgız’ın hazırlayıp sunduğu On’da Son Nokta Programının konuğu olan Yunus Aydın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vahşi kapitalist duyguların frenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, “para kazanırken çevreyi kirletmemek, doğayı korumak gerekir. Kestel İlçesi Türkiye’de kanser oranı en yüksek ilçelerinden birisidir. Öngörü sahibi biri olarak fabrika sahiplerine seslendik, millete iş vererek, onları zehirleyerek öldürmeye, çocuklarını yetim bırakmaya hakları olmadığını söyledik. Bölge yönetimi olarak ilave boyahane ruhsatı vermediğimiz için de 2,5 yıl boyunca denetlenip, yaptığımız yardımların, desteklerin mevzuata uymadığı gerekçesiyle mevzuata aykırılık konusu bahane edilerek, 3 ay boyunca görevden uzaklaştırıldık. Baskılara rağmen mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde İyi Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için müracaat ettiğini açıklayan Uludağ OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB’nin birinci ayağı olarak daha önceden Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) kurduklarını anımsattı. GÜSAB’da bünyesinde 16 tane boyahane olduğunu ve daha fazla boyahane kurulmasına izin vermediklerini belirten Aydın, bazı siyasilerle tüzel kişilik mevzuatı konusunda sorunlar yaşandığını da anlatarak, “Bölge Kestel ile birleştiğinde kucağımızda 21 tane boyahane bulduk. İlave boyahane ruhsatı vermemek için direndik. Bir de yer altı sularının kullanımı olayı var. Arıtma, mutlaka ileri arıtmaya dönüştürülmelidir. Yeraltından suyun çekimini asgariye indirmemiz gerekir. Uludağ OSB’de merkezi buhar sistemi kurduk, yer altı sularının çekimini asgariye indiren Projeydi. Bunu da şikayet ettiler. Gönlümüz planlı sanayileşme ve şehirleşmeden yana. Benim çocukluğum Gürsu’da geçti. Bu bölgede eskiden 2 metrede, üç metrede yer altı sularına ulaşılıyordu. Şimdi 270 metrede, 300 metrede su bulmak mümkün değil. Böyle giderse, bizim boyahaneler konusundaki hassasiyetimiz daha iyi anlaşılacak ama maalesef iş işten geçmiş olacak. Şu anda, yer altı sularının çekilmesinden dolayı mevcut boyahaneler de iş yapamaz hale geldi. Çevreyi koruyup, kollamak, doğaya sahip çıkmak bizim görevimiz” dedi.
Yeni boyahane kurulmaması konusundaki görüşlerini, incelemelerde bulunan 14 Bakanlığın da kabul ettiğini ifade eden Yunus Aydın, sanayi kuruluşlarına bir çağrıda daha bulunarak, baca filtrelerini kapatmamalarını istedi. Uludağ OSB olarak Gemlik Emniyet Müdürlüğünün bahçesindeki Bayrak Direğini, Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığının nöbet yeri ve koğuş düzenlemesini yaptıklarını, okullara, camilere, hastanelere, öğrencilere ve spor kulüplerine yardımcı olduklarını vurgulayan Yunus Aydın, boyahane ruhsatı vermedikleri için oluşan baskı da bu yardımların mevzuata aykırı olduğu iddiasıyla bahane edildiğini bildirdi. Uludağ OSB olarak göreve döndüğünde de önemli projeleri olduğunu kaydeden Aydın, ticari alan, spor kompleksi, sosyal donatı alanı ve otel yapmayı planladıklarını söyledi.
Bursa’da Kaçak Organize Sanayi Bölgeleri konusundaki görüşleri desteklediğini bildiren Yunus Aydın, buna karşın kendilerinin bütün binaları kamulaştırdıklarını ifade etti. Kamulaştırılan ve güçlendirilen binalarla, Uludağ OSB’nin depreme en dayanıklı OSB olduğunun altını çizen Aydın, denetlenme, ileri arıtma, baca filtreleri konusunda hassasiyet noktalarına bir kez daha vurgu yaptı.
Yenişehir İlçesinin lojistik merkezi olması konusunda ısrarlı olduklarını kaydeden Yunus Aydın, “Sayın Bakan TEKNOSAB olarak açıkladı ama TEKNOSAB yanlış yer. Zaten ortada da bir çalışma yok. Şehrin trafiğini görüyorsunuz, Gürsu’dan Nilüfer’e 2 saatte ancak gidebiliyoruz, Gürsu’dan Eskişehir’e ise bir saatte. Öngörülü olmak gerekir. Yenişehir’de araç test merkezi alanı var, bu merkez yapılmadı. 1 milyon 500 bin metrekarelik bir alan burası. Yenişehir’de havaalanı var. Demir yolu hattı da buradan geçiyor. Demiryolu hattının Yenişehir’den Gemlik Limanına bağlanması konusu da projede var. Bu da ayrı bir muamma ancak demiryolu projesine bu konulmuş ve çok önemlidir. Tekrar söylüyorum, TEKNOSAB yanlış yer. Lojistik Merkezi Yenişehir olmalıdır” dedi.
Veremeyeceği hesabının olmadığını, boğazından haram bir lokma bile geçmediğini sözlerine ekleyen Uludağ OSB eski Başkanı Yunus Aydın, İYİ Parti’den milletvekilliği aday adaylığına da değinerek, “Müracaatımı yaptım. 25 Mart Cumartesi günü de partide bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Sanayicinin, ticaret erbabının sorunlarına çözüm endeksli vekil isteniyorsa, partililerimin ve Bursalı hemşerilerimin teveccühü ile aday gösterilirim. Bursa’mıza hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Çalışmaktan, çözüm üretmekten, hizmet etmekten büyük haz alıyorum. Milletvekilliği adaylığı olmazsa da, OSB’DE projelerimizi gerçekleştirmeye, hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.