Gemlik’te 6. Uluslararası Karate Turnuvası Başlıyor

Gemlik’te 6. Uluslararası Karate Turnuvası Başlıyor

Gemlik Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Karate Federasyonu, Gemlik Belediyespor Kulübü ve Gemlik İlçe Spor Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde gerçekleşecek. Yedi farklı ülkeden yaklaşık 1700 sporcunun katılması beklenen turnuva, Gemlik’i yeniden uluslararası spor arenasına taşıyacak.

Karate camiasının yakından takip ettiği organizasyon, uluslararası hakemli yapısıyla dikkat çekiyor. 2024 yılında düzenlenen turnuvaya 128 kulüp ve 1658 sporcu katılmıştı. Bu yıl da sporun birleştirici gücünü yansıtan büyük bir buluşmaya sahne olacak.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, turnuva öncesinde Gemlik ve Bursa’dan gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu, Gemlik Belediye spor Kulübü Başkanı Mustafa Duran, Başkan Yardımcısı İlhan Ermiş, ve 8. Dan Teknik Direktör Kasım Demir’in de katıldığı toplantıda, organizasyonla ilgili bilgiler paylaşıldı, gazetecilerin soruları yanıtlandı. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ilçe başkanları ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Başkan Şükrü Deviren, birlikteliğin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu turnuvayı başlatan ve bugünlere taşıyan herkese teşekkür ediyorum. Sporu siyaset üstü görüyoruz. Tüm siyasi partilerimizin katılımıyla sergilenen bu birliktelik, Gemlik’in adını daha da yukarılara taşıyacaktır. Turnuva kapsamında ülkemizin dört bir yanından gelen sporcular, Gemlik’in eşsiz doğası ve misafirperverliğiyle buluşacak. Katılımcılar hem spor hem de kültürel anlamda zengin bir deneyim yaşayacak.”

   8. Dan Teknik Direktör Kasım Demir’de, uluslararası turnuvada Gemlik’ten 37 sporcunun yer alacağını kaydetti. Kasım Demir, 5 Tatami’de, 92 Kulüp’ün yarışacağı şampiyonada 65 hakemin yer alacağını anlattı. Gemlik’te Karate Sporunun büyük ilgi gördüğünü ancak LGS dönemi geldiğinde birçok genç sporcunun eğitimi yarıda bıraktığına dikkat çeken Demir, buna rağmen hedeflerinin milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, önemli sporcuların tatamiye çıkmaya başladığını sözlerine ekledi.

MHP İlçe Başkanı Emrah Keskinden ve Saadet partisi Gemlik İlçe Başkanı Cihangir Dinç’te, sporun birleştirici gücüne inandıklarını ifade ederek, bu tür organizasyonları siyaset üstü gördüklerini ve her zaman destek oldukları gibi bundan sonra da destek vermeyi sürdüreceklerini sözlerine eklediler.

Kulüp Başkanı Mustafa Duran’da, önümüzdeki yıl bu sene 17 olan ülke sayısını 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını kaydederek, “Bu yıl 6. sını yapıyoruz. Her yıl eksiklerimizi gidererek bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Gelecek yıl el birliğiyle daha da güzel bir organizasyon yapacağız. Şu an iki gün sürecek Karate Turnuvasına her şeyimizle hazırız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM