Eğitim-Bir-Sen (EBS) Bursa 1 No’lu Şube’nin üyelerine yönelik düzenlediği piknik organizasyonu büyük ilgi gördü. Kirazlıyayla’da gerçekleştirilen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Sahada verdiği hak ve emek mücadelesinin yanı sıra yaptığı çeşitli etkinliklerle üyelerinin moral ve motivasyonunu arttıran Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, yine büyük bir organizasyona imza attı. Keyifli anlara sahne olan etkinlikte, yazın gelişi coşku ile karşılanırken, eğitim öğretim sezonunun da yorgunluğu atıldı. Şehrin stresinden uzakta doğa ile iç içe geçen gün boyunca çocuklar ve yetişkinler için pek çok eğlenceli aktivite sunuldu. Çocuklar palyaço gösterileri, yüz boyama, mini kale oyunları ve dev kaydırakla doyasıya eğlenirken; büyükler halat çekme, çuvalla koşma ve yumurta taşıma yarışması ile kıyasıya mücadele etti. DJ performansı ve canlı müzik eşliğinde şenlenen piknikte, misafirler mangalın keyfini çıkardı.
“KARDEŞLİK HUKUKUMUZU BÜYÜTECEĞİZ”
Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube yönetimi olarak, Gazze’den Doğu Türkistan’a, Yemen’den Arakan’a ve daha nice coğrafyalarda zulme uğrayan mazlumların sözüne ses, yoluna yoldaş, kendilerine kardeş olmaya devam ederken şehrinden yerküreye, milletinden ümmete ve insanlığa dair hassasiyeti gönüllerde kavi kılmak için daha çok bir araya gelecek ve kardeşlik hukukumuzu büyüteceğiz.” dedi.
“DAYANIŞMA KÜLTÜRÜMÜZÜ CANLI TUTUYORUZ”
Birlik ve beraberliği pekiştiği, üyelerin aileleriyle birlikte güzel vakit geçirdiği bu organizasyonları çok önemsediklerini ifade eden Acar, “Eğitim çalışanları olarak sadece kurumlarımızda değil, hayatın her alanında bir arada olmaya devam ediyoruz. Bu tür etkinliklerle dayanışma kültürümüzü canlı tutuyoruz. Eğitim sosyal işler sekretaryamızın planlamalarıyla umre ziyareti, Bursa içinde tarih ve medeniyet gezileri, gönül coğrafyamız Balkanlara düzenlenen turlar ile üyelerimizin birbiriyle kaynaşacağı, aileleriyle birlikte rahatlıkla hareket edebilecekleri programlar yapıyoruz. Şube yönetimimze, ilçe teşkilatlarımıza, kadın ve engelli komisyonlarımıza kaliteli iş ve emekleri, üyelerimize ilgi ve yoğun katılımları, Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine de sağladıkları emniyet ve kolaylıklar için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube yönetimi, yoğun ilgi gören ve ihtiyaç olarak belirtilen bu etkinliğin üyelerden gelen takdir ve talepler ışığında geliştirilerek büyütüleceğini ve geleneksel hale getirileceğini belirtti.