DAĞDER Genel Başkanı Derya Başak, 4 bin hektarlık orman yangınında büyük mücadele örneği gösteren Dağ Yöresi gençlerini kutlayarak, “Orman yangınlarında büyük sınav verdik. Dağlı gençlerin vefakarlıkları, cefakarlıkları ve büyük mücadeleleri ateşi yendi, felaketi yendi. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. DAĞ DER Gençlik kollarının organize ettiği Gençlik Buluşması Tahtakale’deki Kültür Merkezinde gerçekleşti. DAĞDER Gençlik kolları Başkanı Recep Eyi’nin ve çok sayıda gençlik kolu üyesi ve davetlinin de yer aldığı etkinlikte, Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan ve Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can’da yer aldı.
DAĞDER Gençlik Buluşmasında konuşan Genel Başkan Derya Başak, orman yangınları konusunda, “Bölge halkı olarak biz daha önce bir böyle felaketi yaşamadık” diyerek, yaşananların özetini yaptı. Yaşanan büyük felakete rağmen, tek yumruk, tek vücut olduklarının altını çizen Derya Başak, “kimimiz su taşıdı, kimimiz kazma kürekle yangına koştu. Kimimiz yiyecek götürdü, kimimiz itfaiyeye, sağlık ekiplerine, yol çalışmalarına katkı koydu. Vatan millet ruhuyla seferber olduk. Bilindiği gibi Çanakkale’de en çok şehit veren İlçe Orhaneli’dir. Bu orman yangınlarında biz bir kez daha Çanakkale Geçilmez ruhuyla mücadele verdik” dedi.
DAĞDER Gençlerinden övgüyle bahseden Genel Başkan Derya Başak, vatanına, milletin, toprağına sahip çıkan gençlerimize teşekkür ediyorum. Dağlı Gençler olarak büyük sınav verdik. Mücadeleleri ateşi yendi, felaketi yendi, yangını söndürdü. Onları onure etmek için bu etkinliği düzenledik. Her birine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
DAĞDER Gençlik kolları Başkanı Recep Eyi’de, dağ bölgesinde 600 binin üzerinde insan yaşadığını anımsatarak, DAĞDER Gençlik kollarına ilk etapta yaklaşık bin kişinin başvurduğunu kaydetti. Hedeflerinin 100 bin dağlı genci örgütlemek olduğunu vurgulayan Recep Eyi, arama kurtarma timi oluşturma çalışmalarına da hız verdiklerini açıkladı. Genel Başkanları Derya Başak ile birlikte AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve projeyi uygulamaya geçirdiklerini bildiren Recep Eyi, eğitimlerin başlayacağını ve itfaiye uzmanları ile uzman sağlıkçıların proje koordinatörü olarak katılacaklarını anlattı.
Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan’da, devlet millet işbirliği ile yapılan projelerin kalıcı olduğunu hatırlatarak, Dağ Bölgesi Orman yangınlarında da devlet ve millet işbirliğinin tüm ülkeye örnek olduğunu savundu. Ekim ayında ihale açılacağını, ilk fidanların 11 Kasım’da dikileceğini müjdeleyen Erdal Şahan, Ocak ile Mart aylarında da dikim çalışmalarının hız kazanacağını söyledi. Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can’da, yangın süreçlerinde yaşananları ve DAĞ DER Yöresi insanları ile yapılan işbirliklerini masaya yatırarak, bu büyük mücadelede yanlarında olan yöre halkına, DAĞDER Gençleri ve yöneticilerine teşekkür etti.
Çeşitli ikramlarla devam eden DAĞDER Gençlik Buluşmasında Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan ve Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can’a plaket takdim edildi.