BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

TEMA VAKFI Bursa Şubesi ve TEMA Vakfı Gönüllülerinin organize ettiği etkinlikte 1-5 Haziran Biyolojik Çeşitlilik Farkındalık haftası kutlandı. Bursa’nın birçok yerinde stant açan TEMA Vakfı Bursa Şube Başkanı Şaban Uyar, Osmangazi İlçe Sorumlusu İbrahim Yıldırım, Nilüfer İlçesi Sorumlusu Nurten Ümit ve çok sayına TEMA Mahalle Gönüllüsü, broşür dağıtıp, biyolojik çeşitlilik konusunda bilgiler verdiler.

TEMA Vakfı Bursa Şube Başkanı Şaban Uyar, dünyadaki tüm canlıların ve ekosistemlerin birbirleriyle etkileşim içerisinde olduğunun altını çizerek “Bugün tükettiğimiz meyve, sebze, kahve, kakao, badem, kiraz, erik, incir, ayva, elma gibi önemli çok sayıda tarımsal ürün, arılar ve çok sayıda böcek türünün katkıları ile üretilebiliyor. Ayrıştırıcı canlılar ile doğada atıklar geri dönüşüyor, kirlilik önleniyor. Deniz ve kara ekosistemlerindeki canlılar, insan kaynaklı yıllık karbon salınımının %60’ını atmosferden geri alıyor” diye konuştu.

Ancak günümüzdeki insan faaliyetlerinin dünyadaki canlıların yaşam haklarını tehdit ettiğini belirten Şaban Uyar, “Bugün, buzul alanlar hariç karasal ekosistemlerin %77, denizlerin ise %87’si insan etkisi altında. Ne yazık ki gezegen ve insanlık için yaşamsal önemi tartışmasız olmasına rağmen, yoğun kentleşme, madencilik, doğal alanların tahribi, sulak alanların yok olması, su ve hava kirliliği, orman yangınları, tarım kimyasallarının (pestisitlerin) kontrolsüz ve yoğun kullanımı, bilinçsiz avlanma, iklim krizi ve farkında olmadan doğaya bulaştırdığımız işgalci türler nedeniyle biyolojik çeşitlilik hızla yok oluyor” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Şube Sorumlusu İbrahim Yıldırım’da, stantlara gösterilen ilgi adına Bursa halkına ve gönüllülere teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM