Özkan Rona; “LGS Sınav Sonuçları Açıklandı! Bursa İl Milli Eğitim Neden Sessiz?”

Özkan Rona; “LGS Sınav Sonuçları Açıklandı! Bursa İl Milli Eğitim Neden Sessiz?”

Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, LGS Sınav Sonuçlarının değerlendirmesini yaptığı basın açıklamasında, ülke genelinde tam puan alan öğrenci sayısının 719 olmasının, sınav güvenliği konusunda şüphe yarattığına dikkat çekti. Bursa İl milli Eğitim Müdürlüğünün sessiz kalmasını da sorgulayan Özkan Rona, “LGS sınav puanlarının açıklamasının ardından ülke genelinde tam puan alan 719 öğrenci olduğu ortaya çıktı. Sınavın zorluk seviyesine rağmen tam puan alan öğrenci sayısının fazlalığı, sınav güvenliği açısından şüphe yaratmaktadır. Ancak buna rağmen bir çok il milli eğitim müdürlüğü ya da valilik illerindeki tam puan alan öğrenci sayılarını açıklama yarışına girmişken, sonuçların açıklanmasının üzerinden üç gün geçmiş olmasına rağmen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Valiliğin, Bursa’nın LGS karnesi konusundaki sessizliği dikkat çekicidir.
Bursa ‘da tam puan alan öğrenci olup olmadığı bir yana, genele dair kapsamlı değerlendirme yapması gereken eğitim yöneticilerinin sessizliğinin nedeni Bursa’nın LGS sınav tablosunun pek de iç açısı olmadığı gerçeğidir” dedi.

Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona yaptığı açıklamada, “2018’de uygulamaya başlanan LGS’ nin başlangıç hedefi sınavla öğrenci alan okulları belirleyip sınavda en başarılı %10’luk dilimdeki öğrencileri tercihlerine ve yüzdelik dilimlerine göre sınavlı okullara, diğerlerini ise adres kayıt sistemine göre ikametgahına en yakın okula yerleştirmekti. Dolayısıyla LGS sınavının hedef kitlesi en başarılı %10’luk öğrenci dilimi olduğundan ve rekabetin de bu puan dilimindeki öğrenciler arasında olduğundan hareketle gözler akademik başarısı en yüksek öğrencilere çevrilmektedir.
Eğitim-İş Bursa Şubesi olarak, Bursa’daki resmi sessizliğe rağmen LGS sınav sonuçları üzerinden yaptığımız çalışma, LGS ‘nin hedef kitlesi olan en başarılı %10’luk dilimdeki Bursa’ lı öğrencilerin başarı ortalamasının Türkiye ortalamasının altında kaldığını ortaya koymaktadır.

En başarılı öğrenciler arası değerlendirmede Bursa ‘nın Türkiye ortalamasının altında kalması; yıllardır süregelen gerici, piyasacı ve dayatmacı eğitim anlayışının kaçınılmaz bir sonucudur.
Mahalle okullarında imam hatip dayatması, tarikat ve cemaatlere alan açmak için yürütülen çalışmalar, kentin geleceği yerine piyasanın ucuz iş gücü ihtiyacına odaklı bir bakış açısının bundan daha fazlasını ortaya koyması beklenemezdi.
Yönetsel sorunlar, kalabalık sınıflar, fiziksel olanaksızlıklar, sınav baskısı, ekonomik yetersizlikler gibi türlü sorunlara rağmen Bursa’nın eğitim düzeyini yükseltmek için çaba harcayan öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin bu çabası ise yeterli düzeyde desteklenmemektedir.

Bursa Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet Aliresioğlu’nu LGS Sınav sonuçlarını ve Bursa’nın en başarılı öğrencilerinin Türkiye ortalamasının altında kalmasının nedenleri ile alınacak önlemler hakkında açıklama yapmaya, suskunluğunu bozmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM