Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar odası yaptığı yazılı açıklama ile Boykot sürecini değerlendirdi.
Açıklamada; “Değerli Halkımız, Ülkemizde ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, esnafımızın ayakta kalabilmesi ve sürdürülebilir ticaret yapabilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bugün gerçekleştirilen alışveriş boykotu, halkımızın tüketim alışkanlıkları ve ekonomik koşullar üzerine düşündürmeyi hedefleyen bir harekettir.
Ancak, boykotun sadece esnafları hedef alması, ekonomik krizden en çok etkilenen küçük işletmelerimizi derinden sarsmaktadır. Esnafımız, yerel ekonominin can damarı olup, her gün büyük bir özveriyle hizmet vermektedir. Küçük işletmeler, büyük perakendecilerle rekabet etmekte zorlanırken, bu tür boykotların yanıltıcı ve kısa vadeli çözümler olabileceği unutulmamalıdır.
Esnaf Odası olarak, halkımıza, yerel esnafımızı destekleyerek ekonomimizin güçlü kalmasına katkı sağlamalarını öneriyoruz. Esnafımızın karşılaştığı zorlukları aşabilmesi için halkımızın gösterdiği destek büyük bir anlam taşımaktadır.
Bu süreçte, hem üretici hem de tüketici olarak daha sürdürülebilir ve adil bir ticaret anlayışının geliştirilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Hep birlikte, ekonomik zorlukları aşmak için birlikte hareket etmenin önemini unutmamalıyız” denildi