Dirençli Gemlik, Güvenli Yarınlar

27.08.2026
7
A+
A-
Dirençli Gemlik, Güvenli Yarınlar

Gemlik’te afetlere karşı mahalle ölçeğinde güçlü, bilinçli ve organize bir yapı oluşturmak amacıyla “Dirençli Gemlik, Güvenli Yarınlar” projesi hayata geçiriliyor.

Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (BURSA MAG-DER) yürütücülüğünde; Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, mahalle muhtarlıklarımız ve okulların iş birliğiyle gerçekleştirilecek 12 aylık proje kapsamında, 8 mahallede Mahalle Afet Gönüllü Ekipleri kurulacak.

Bu kapsamda her mahalleden 5 gönüllü olmak üzere toplam 40 Mahalle Afet Lideri seçilerek eğitimlerden geçirilecek ve sertifikalandırılacak. Gönüllüler; afet öncesi hazırlık, afet anında doğru müdahale, ilk 72 saatte mahalle organizasyonu, tahliye ve koordinasyon konularında görev alabilecek şekilde yetiştirilecek.

Proje kapsamında ayrıca 160 gönüllüye afet farkındalık eğitimi verilecek, 240 çocuğa “Afet Kahramanları” programı uygulanacak, 400 haneye Aile Afet Planı çalışması yapılacak; apartman tahliye tatbikatları ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirilirken, mahalle risk haritaları ile afet rehberleri hazırlanacak.

🏘️ Şimdi sıra Gemlik’in gönüllülerinde!

8 mahallemizin her birinden 5 gönüllü arıyoruz.

Mahallenizde afetlere hazırlık çalışmalarında aktif rol almak, çevrenizin güvenliğine katkı sunmak ve ilk 72 saatte mahalleniz için çözümün bir parçası olmak istiyorsanız siz de gönüllü olun.

📌 Başvurular ilgili mahalle muhtarlıklarına yapılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.