SELÇUK TÜRKOĞLU; “OKULLAR, İKTİDAR SİYASETİNİN KÜRSÜSÜ DEĞİLDİR!”

21.08.2026
4
A+
A-
SELÇUK TÜRKOĞLU; “OKULLAR, İKTİDAR SİYASETİNİN KÜRSÜSÜ DEĞİLDİR!”

İktidarın 2026 Eğitim Genelgesi’ne karşı çıkan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu: “Çocuklarımızın zihnine siyasi kalıplar değil; aklı, bilimi ve sorgulama cesaretini koymalıyız!” dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2026-2027 eğitim öğretim yılı genelgesinde yer alan bazı düzenlemelere sert tepki göstererek, okulların iktidar siyasetinin yürütüldüğü alanlara dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.
Genelgenin özellikle 1. maddesinin eğitim ile siyaset arasındaki kırmızı çizgiyi ortadan kaldırdığına dikkat çeken Türkoğlu, “Çocuklarımızın okuldaki ihtiyacı iktidarın politikalarını öğrenmek değil; bilim öğrenmek, eleştirel düşünmek, sorgulamak ve özgür birey olarak yetişmektir” dedi.

“MİLLÎ DEĞERLER SİYASİ PROPAGANDANIN ARACI OLAMAZ”
Millî birlik, vatan sevgisi ve kardeşlik gibi değerlerin çocuklara kazandırılmasının elbette önemli olduğunu belirten Türkoğlu, ancak bu değerlerin güncel siyasi politikaların eğitim sistemine taşınması için kullanılamayacağını ifade etti.
Türkoğlu şöyle konuştu:
“Vatan sevgisi de kardeşlik de millî birlik de çocuklarımıza anlatılmalıdır. Ancak bunun adresi, güncel siyasi tartışmaları eğitim hayatının içine taşımak değildir. Hele terör örgütleri, terörle mücadele ve ‘Terörsüz Türkiye’ gibi toplumun farklı kesimlerinde farklı değerlendirmelere konu olan siyasi başlıkların okullarda işlenmesini doğru bulmuyoruz.”

“ÇOCUKLAR SİYASETİN MALZEMESİ DEĞİLDİR”
Eğitim kurumlarının herhangi bir siyasi anlayışın propaganda alanına dönüştürülemeyeceğini vurgulayan Türkoğlu, “Bu millet size çocuklarımızı siyasetin malzemesi yapın diye yetki vermedi” ifadelerini kullandı.
Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Okullarımızın görevi çocuklarımızı siyasi kamplaşmaların içine çekmek değildir. PKK gibi bir terör örgütünün propagandasının yapılması elbette kabul edilemez. Aynı şekilde herhangi bir siyasi projenin veya iktidar politikasının eğitim kurumları üzerinden meşrulaştırılmasına da karşıyız. Çocuklarımızın zihnine siyasi kalıplar değil; aklı, bilimi, bağımsızlık ruhunu ve sorgulama cesaretini yerleştirmeliyiz.”

“EĞİTİMİN GÖREVİ ÖZGÜR BİREY YETİŞTİRMEKTİR”
Türkiye’nin geleceğinin sınıflarda şekilleneceğine dikkat çeken İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, eğitim sisteminin siyasi iktidarlardan bağımsız olması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Eğitim, iktidarlara bağımlı siyasi nesiller yetiştirme aracı değildir. Eğitimin görevi; özgür düşünen, soru soran, sorgulayan, bilimsel akla güvenen ve ülkesini seven bireyler yetiştirmektir. Devletin okulu bütün çocuklarımızın ortak evidir. O evin içine günlük siyaseti sokmayın. Çocuklarımızı siyasi projelerin değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin öznesi yapın.”
Türkoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı’nı söz konusu düzenlemeleri yeniden değerlendirmeye ve eğitim kurumlarının siyasi tartışmaların dışında tutulması konusunda azami hassasiyet göstermeye çağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.