UİB’TEN MART AYINDA 3,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT…

03.04.2026
3
A+
A-
UİB’TEN MART AYINDA 3,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT…

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2026 yılı Mart ayı ihracatı, 3 milyar 427 milyon 599 bin dolar olarak gerçekleşti.

UİB’in 2026 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Mart ayındaki ihracatı 3 milyar 427 milyon 599 bin dolar olan UİB’in, yılın ilk çeyreğindeki ihracatı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 5,20 artarak 10 milyar 334 milyon 980 bin dolar olarak gerçekleşti.

Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Bölgemizde yaşanan gerginlikler ve yakın coğrafyamızdaki savaşların da etkisiyle Mart ayında yaşanan düşüşe rağmen ihracattaki başarımız sürüyor. 2026 yılı ilk çeyreğini %5 artış ile kapattık. Geçen yıl dünya genelinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ihracatımızı rekorla kapatmıştık. Aynı başarıyı bu yıl da sürdürmek için çalışıyoruz” dedi.

OİB’in ihracatı Mart ayında 2,9 milyar dolar

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Mart ayında ihracatı 2 milyar 940 milyon 988 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın ilk çeyreğindeki ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık artışla 8 milyar 856 milyon 214 bin dolara ulaştı.

 UTİB’in ihracatı Mart ayında 101 milyon dolar oldu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), Mart ayı 101 milyon 29 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın ilk çeyreğindeki ihracatı ise 301 milyon 431 bin dolara ulaştı.

 UHKİB’ten Mart ayında 61,7 milyon dolar ihracat

Mart ayı ihracatı 61 milyon 759 bin dolar olan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), yılın ilk çeyreğindeki ihracatı ise 190 milyon 358 bin dolar seviyelerinde gerçekleşti.

 UMSMİB’in ihracatı Mart ayında 15,3 milyon dolar

Mart ayında 15 milyon 375 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB), yılın ilk çeyreğindeki 52 milyon 276 bin dolar düzeyinde gerçekleşti.

 UYMSİB’ten Mart Ayında 10,1 milyon dolarlık ihracat

Mart ayında geçtiğimiz 10 milyon 121 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), yılın ilk çeyreğinde 37 milyon 553 bin dolarlık dış satışa imza attı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.