ONKODAY’dan Yoğun Mesai

27.10.2025
5
A+
A-
ONKODAY’dan Yoğun Mesai

ONKODAY BÜTÜN DÜNYADA MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI OLARAK DEĞERLENDİRİLEN EKİM AYINDA ERKEN TANININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇOK SAYIDA ETKİNLİĞE İMZA ATTI. BELEDİYELER, OKULLAR, HASTANELER, DERNEKLER, FABRİKALAR İLE YAPILAN ÇALIŞMALARDA “ELLE MEME MUAYENESİ İÇİN BİR KAHVE MOLASI KADAR ZAMAN AYIRMANIZ YETER “SLOGANIYLA BİNLERCE KADINA ULAŞILDI. KADINLARIMIZA BEDENLERİNİ TANIMALARININ YOLLARI, KANSER HASTALIĞI VE TEDAVİLERİ ANLATILDI.

DERNEK, 1997 YILINDAN BU YANA YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARININ ANLATILDIĞI “SON YAPRAĞIN RESMİNİ YAPMAK “İSİMLİ BELGESELİN GALASINI DA EKİM AYINDA KONAK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.  GALADA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILI DA KUTLANDI.

AYRICA ONKODAY “DUYGULARIN YOLCULUĞU” İSİMLİ PROJESİ İLE, İNSAN ODAKLI SAĞLIK YAKLAŞIMIYLA STEVİE® AWARDS’TA GÜMÜŞ ÖDÜL İLE ONURLANDIRILDI.

BURSA ECZA KOOPERATİFİ İŞ BİRLİĞİ BASILAN ERKEN TANI TEMALI 9 BİN AFİŞ İSE ECZANELERE DAĞITILDI.  

1997 yılından bu yana Kanser hastalarına zorlu yolculukta yol arkadaşlığı yapan, farkındalık çalışmalarıyla erken tanının önemine dikkat çeken ve bilimsel çalışmalara destek veren ONKODAY ( Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ), yıl boyunca yaptığı çalışmalara ek olarak erken teşhisin hayat kurtardığı gerçeğini geniş kitlelere duyurabilmek amacıyla etkinlikler düzenledi.

Bilgilendirme çalışmalarına Prof. Dr. Türkkan Evrensel, Opr. Dr. Coşkun Özer, Uzm. Dr. Mürsel Sali, Uzm.Dr. Gül Akın, Dr. Yağmur Karaman, Uzman Psikolojik Danışman Gönül Hazneci, Eğitim Hemşiresi Elif Pişkin katılarak bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Önen Ekim etkinliklerine başlarken önce Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Halil Sağlam ve Başhekim Yardımcısı Prof Dr. Aylin Bican’ı ziyaret ederek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi ile Merinos Kültür Merkezi’nde, Osmangazi Belediyesi ve Kent Konseyi ile Panorama Merkezi’nde, Yıldırım Belediyesi ile Karapınar Mahalle Konağı’nda, Nilüfer Belediyesi ile Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde bilgilendirme çalışmaları yürüttü ve ardından konserler organize edildi.

Belediyeler yansıra BUÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü, Mudanya Devlet Hastanesi, Medicana Bursa Hastanesi personeline de bilgilendirme çalışmaları düzenlendi. Yazaki Fabrikaları, İpeker, Yeşilova Holding, Diniz Holding, Yıldırım Borsa İstanbul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Mart Okulları, MBA Okulları, Ertuğrul Kadın Derneği ile bilgilendirme çalışmaları yürütüldü. Doruk Hastanesi’nde ve Bursa Barosu iş birliği ile Adliye Sarayı’nda farkındalık stantı açıldı.

Onkoday’a “Duyguların Yolculuğu Projesi” ile aldığı ödül de Ekim ayında takdim edildi. Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye’nin destekleriyle yürütülen, ONKODAY ve Kanserle Dans Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Duyguların Yolculuğu” isimli proje, 78 ülke ve bölgeden 3.800’ün üzerinde başvurunun değerlendirildiği Stevie® Awards’ta Gümüş Ödülü kazandı.

Bu yıl Ekim ayı içerisinde Onkoday’ın kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışmalarının anlatıldığı, yönetmenliğini Güzin Abraş’ın yaptığı “Son Yaprağın Resmini Yapmak” isimli Belgesel’in galası da Konak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gösterimin ardından Cumhuriyetimizin 102. yılı büyük bir coşku ile marşlarla kutlandı.

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.